2013. július 25., csütörtök

A balin és a betegszabdságra küldött wobblerem .

Ma este megint egy majdnem 2 órás dobálás volt Salival , de most a nagy zátonyon .
Megint a saját készítésűt erőltettem , vagyis nem erőltettem hanem egyszerűen másra nem nagyon volt kapás.
Egy halam leakadt meg volt pár rávágásom , ha lecseréltem gyárira akkor meg semmi sem volt .
Az egyik helyen rablásra dobtam rá , egyből leverte a balin , olyan mélyen torokra szívta , jó pár perces műtét volt mire ki tudtam szabadítani a wobbleremet  , most  nagy hasznát vettem az érfogónak csipesznek .
Amikor dobni akartam a következőt akkor vettem észre  , hogy hiányzik a műcsali nyelve , vagy a fárasztáskor , vagy a műtét során eshetett ki . Meg kell gyógyítanom minél előbb , mert most ez a szerencse wobblerem .



Salinak is sikerült fognia egy balint meg két sügeret , ha küld képeket kirakom :)
Sali halai .

2013. július 24., szerda

2 óra csatornázás

Ma este kb. 2 órát dobáltunk Salival a csatornákon , láttunk nagy domolykókat , de nem lehetett őket kapásra bírni , csak egy két lekövetés ütögetés . Megtámadtak minket a muslicák is , vagy nem is tudom milyen bogarak , de rosszabbak voltak mint a szúnyogok , ezer darab körözött a fejem körül .
Sikerült megint egy törpe sügeret fognom de kiugrott a kezemből és bepanírozta magát a porban úgyhogy fénykép nem készült róla , gyorsan visszadobtam .
Aztán volt még bozótharc , kerítés kerülés mászás , fára dobott wobbler lerántása úgy , hogy közben kikapcsolódott a kapocs és elszállt a wobbler a csalánosba , ezért volt még puszta kézzel csalántépés is mire megtaláltam .
De aztán a végére sikerült normális halat fognom nem csak törpe sügeret  :)
Tiny -re hornet-re csak ütögetések voltak , felraktam a saját készítésű wobleremet második dobás ezzel is lombkorona , de hál isten könnyen lejött , aztán kb negyedikre  meglett egy szebb domolykó.
Úgy látszik nagyon bejön nekik a wobblerem , csinálnom kellene még egy kettőt belőle .


2013. július 15., hétfő

Wobbler próba

Az utóbbi napok silány halfogásai után kicsit elment a kedvem a vízparttól , ezért újra előkerült a wobblerem amit még tavaly télen kezdtem el faragni .
Rávettem magam hogy befejezzem , ez az második próbálkozásom egy beejtegetős csalit már csináltam de azt leírás alapján .
Amit most elővettem teljesen mértékben saját tervezés , szerintem elég ronda lett , de talán majd a többi jobban fog sikerülni . Szedett vedett anyagokból dolgoztam pl . raklapdeszka , a drótozás sima rozsdás vas kötöző drót , színezéshez alkoholos filc , és az asszony kiselejtezett körömlakkjai , a szemeket régi támolygó villantókról kapartam le , a nyelvét egy műanyag doboztetőből vágtam ki, súlyozásnak kalapáccsal megformázott sörétólmot használtam .
3.5 cm hosszú és 3 gramm súlyú lett süllyedő kivitelben .
Sajnos nem készíttetem képeket a készítési folyamatról mert azt hittem , hogy úgy sem lesz kész soha .
Csak ez a kettő lett róla .

Színezés után kapott egy réteg epoxit , ekkor még szép volt  . 


Aztán túlzásba vittem az epoxizást (három réteg) és homályos lett tőle 
nem olyan szép tiszta (két réteg elég lett volna) .



Itthon megtörtént az úszáspróba egy műanyag ládában , szépen veretett , de nem hagyott nyugodni a dolog , gyorsan összekaptam a botomat a wobblert és egy fogót hátha állitanom kell az orrkarikán , és gyorsan le bicikliztem a Mosoni Dunára . 
Közben végig azon járt az agyam , hogy milyen jó lenne ha még halat is tudnák vele most fogni .
Első lejáronál rögtön megáltam.
A próba rendben lezajlott , szépen mozgott , nem akart semelyik irányba sem kitörni , dobástáv is megfelelő volt. 
Tovább mentem a babos kikötőhöz mert itt kutyákkal jöttek le a vízpartra ,  nem akartam kutyával felavatni a wobblert .
Itt már tényleg csak párat szertetem volna dobni , hogy lássam milyen messzire is repül   .
Aztán észrevettem , hogy ivadékhalak mozognak ugyanott ahol múltkor úszós felszereléssel nem tudtam őket megfogni . Ahol a kicsi ott a ragadozó is a közelben , ezért közéjük dobtam , a negyedik dobásra ütés , és már rugdalódzott is valami a zsinór végén először azt hittem sügér , más hal ilyen ronda wobblerre nem vág rá
Amikor kivettem a vízből annyira örültem a halfogásnak, hogy elnéztem balinnak  , amikor már a telefonom kerestem , hogy lefényképezzem  akkor vettem észre , hogy domolykó .

n




Mérhetetlen volt az örömöm , hogy sikerült a  wobbleremmel domolykót fogni  , pedig csak ki akartam próbálni . Ez most adott egy lökést ,hogy próbálkozzak tovább a wobbler faragással  , mert van értelme .
 Be kell szereznem Balsa fát mert a raklapdeszkát rohad nehéz megmunkálni :)  .




2013. július 14., vasárnap

Ismétlés

Megismételtem az utolsó horgászatomat .
Ugyanúgy történt megint minden, Salival mentem horgászni , sok helyen jártunk , sok nagy halat láttunk , de én megint csak törpe sügereket tudtam fogni .




A nap hala díjat egy twiszteres csuka  kapta meg  , de sajnos nem nekem jött, hanem Salinak , pedig egy twinyós csukát elfogadtam volna én is :)


De azért sikerült megakasztanom egy domolykót is ma , de két három rúgás után lemaradt olyan 20-25 centi körüli volt , a békalencse alól ugrott ki a wobblerre , már majdnem akkor amikor ki akartam emelni , szép kapás volt kár, hogy nem lett meg .

2013. július 13., szombat

Nincs szerencsém ?

Kezdem azt hinni, hogy nem értek a horgászathoz, vagy csak simán nincs szerencsém mostanában, és azért nem sikerül normális méretű halat fognom :)
Ma Sali megint elvitt magával . Sok helyen jártunk Rajkától Kisbodakig .





Csapkodtuk szorgalmasan a vizet mindenhol , de nekem megint csak kettő darab csoffadt sügerecske jutott , kép is csak az egyikről sikerült normális minőségű .

 
Salinak meg egy kis balin , egy domolykó , és kövér sügerek nem is egy .



Kövér sügér képeket nem tudtam készíteni 
mert a túlparton voltam amikor fogta őket .
De sali elküldte nekem amit ő készített
így utólagosan kiegészítem a bejegyzést
az enyémnél jóval kövérebb sügerekről
készült képekkel .
és ott is vagyok a túlparton :)





 

Ráadásul a héten  beszereztem egy polarizációs szemüveget , ma használtam először vízparton , hát nem is tudom , hogy jó e az ha látok a vízfelszín alatt mindent , eddig legalább nem láttam a halakat , és nem is bosszankodtam ha nem jött semmi ráfogtam arra, hogy nincs itt hal .
De most már látom őket, és nem egy 40 közeli domi volt az utolsó helyen, de csak nem sikerült becsapnom egyet sem .
Majd legközelebb becserkészem őket valahogyan , most már nem tudnak elbújni előlem a tükröződő vízfelszín alatt :) .



2013. július 7., vasárnap

Haltalan hétvége

Ilyen is elő szokott fordulni, hogy semmi halat nem sikerül fognom, de attól függetlenül jól szórakoztam .
Szombat reggel 10 kilométert kerekeztem a Doborgazi strandig , hajnali eső utáni párás időben , útközben egy öngyilkos hajlamú csigát is megmentettem  az autókerék általi  haláltól .
Átsegítettem a túloldalra, így még megspóroltam neki vagy 5 méter nyálat is :-) .


Odaértem a strandhoz rögtön láttam, hogy emelkedett a víz kb.10 centit  , el is tűntek a sügerek a betonperem alól , egy-két óra dobálás pár kisebb balin rávágás után, hal fotó nélkül indultam hazafelé,
még két helyen megálltam, de nem jártam sikerrel egyik helyen sem , itt is csak rámozdulások voltak a hínár felett vezetett csalira , nagyobbnak nevezhető halat nem is láttam .


Este még leugrottam a Mosonira, finom úszós szerelék került a jigger botomra, elővettem az egy évvel ezelőtt szerzett  plasztik csontit , gondoltam ideje már kipróbálom :)  . 
Elég sok kapásom volt , de nem tudtam megakasztani,  egyet sem ,  apró halak lehettek , szerintem nem  tudták a horgot benyelni .
Ennyi elég is volt az úszós horgászatból egy időre megint , maradok a pergetésnél  :) .

Vasárnap  nem volt időm horgászni (sok elintézni való dolgom volt) , de azért hazafelé, megnéztem a vízimalmot a Lajtán  ahová vissza szettnék majd még menni egyszer . Nagyon tetszett a hely .