2013. augusztus 1., csütörtök

Saját műcsalikkal

Utobbi két nap 1-2 órás horgászatai során csak  saját műcsalikkal dobáltam .
Nem volt nehéz választanom közülük mert csak két darab van kész , eddig :)
Az egyik a wobblerem amit a multkor  leharcolt egy balin  , azóta kapott új nyelvet , a másik meg egy frissen elkészült bogárféleség :-)


A wobbler meghálálta az új nyelvet mert azóta hozott egy sügeret , egy domolykót , meg beesőre elkapta egy szép balin de az kettőt rúgott aztán sajnos leakadt  .


A bogár első nap csak pár ütésig jutott , aztán második nap egy fatorlasz mögül kiszedtem vele egy domolykót olyan 25 centi körüli volt , de sajnos fényképezés előtt kiugrott a kezemből és elúszott , pedig ez volt a bogár első hala , sajnáltam ,hogy nem tudtam lefényképezni .

Közben azért készülnek a többiek is , már lassan csak a festegetések meg a nyelv beragasztások vannak hátra .



6 megjegyzés:

  1. Lassan de készülnek , van hogy csak napi fél óra csiszolgatásra van időm vagy még annyira sem .

    VálaszTörlés
  2. Látom te is belelendültél. Most én kérdezek valamit. Mitől lesz oly szép fényes az a fahal?

    VálaszTörlés
  3. Dekor spray króm hatású , de sajnos egy kicsit veszíteni fog a fényéből az epoxi réteg felvitele után , lakkot nem szabad felvinni rá mert attól teljesen beszürkül még a vízbázisútól is , önmagában meg nem bírja a vizet (attól is beszürkül) .
    Idáig még az epoxi az egyetlen anyag amit ismerek és amitől nem szürkül be teljesen, de ezen a képen még nincs rajta gyanta azért ilyen szép .

    VálaszTörlés
  4. Én is csináltam Jó néhány wobit, én abachi, ill. wawa fából csináltam, erősebb mint a balsa, ( igaz picit nehezebb is ) de könnyebb beszerezni. Szaunák ülőrészét szokták csinálni belőle.
    Gratula !

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm . Közeleg a tél, most már több időm lesz, nekiállok megint faragni, egy bogárhadsereget akarok csinálni a tavaszi domolykó vadászathoz :)

    VálaszTörlés