2014. március 9., vasárnap

Az első dobások

A héten végre összeállt a legyező felszerelésem, mindent sikerült beszereznem  ami a kezdéshez kellett, így már csak a használatát kell elsajátítanom.
Mivel az alacsony vízállás miatt a kedvenc domolykós helyeimen nincs értelme pergetni, a többi halra meg szinte mindegyikre tilalom van, ezért elhatároztam, hogy gyakorolni fogom a legyező dobásokat.


A dobás könnyűnek látszott, csak rángatni kell előre hátra aztán eldobni, gondoltam én  :)
Aztán pár próbálkozás után, rájöttem, hogy jobb lesz ha elolvasok pár oldalt a dobásokról, mert magamtól nem valószínű, hogy megtanulok normálisan dobni .
Miután átrágtam magam az elméleti részeken, újra a vízparton próbálkoztam.
Most már jobban ment, érdemes volt olvasnom róla, lendítés-megállítás, lendítés-megállítás, közben mindig figyeltem a zsinórt, hogy mikor egyenesedik ki, és akkor indítani visszafelé.
A végére kb 15 métere már el tudtam dobni, azt nem állítom, hogy az előke szépen kiterült volna a vízen minden dobásnál, de azért párszor sikerült :)
Olyan 9-10 méterig nincsen gond az felett jönnek a hibás dobások .
Ma két legyem elszállt, egy meg szétcsattant, meg kb négyszer-ötször a boton koppant a légy, és legalább fél órát csomók kibogozásával töltöttem.
De mindezek ellenére úgy gondolom, ha eleget gyakorolok menni fog :)
 

2 megjegyzés:

  1. Na már te is kezded! :) Sok sikert! Ha ott maradtam volna, azt hiszem már én is lengetnék...

    VálaszTörlés
  2. Próbálkozom, köszi. Élesben, halakkal még nem sikerült kipróbálnom, de tetszik a zsinór lengetés, és nem kell hozzá vízpart, itthon az udvaron is lehet lóbálni :)

    VálaszTörlés