2014. október 18., szombat

Sügér, sügér, sügér

Az elmúlt kettő kajakozásunk alkalmával szinte csak sügereket fogtam. Salival találtunk egy nagyon jó helyet. Talán gyerekkoromban láttam, és fogtam ennyi sügeret utoljára, mint az elmúlt két horgászatunk során.


Sokat fogtunk, Salinak  még csukákból is jutott jó pár, nem számoltam őket, és nem is nagyon fényképeztem, inkább kiélveztem, hogy megy a hal és szinte minden dobásra jön valami, mostanában amúgy is sokszor  inkább dobok újat, és fogok még egy halat, minthogy a  fényképezéssel szórakozzak. 






 Azért jött néhány nem tüskés hátú is.


A végére megint csak azt a bizonyos idézetet írnám,  " egy 37-es minden esetre"  :-)
 Próbálkoztam mással is, de ezen a vízen ez a hosszúkás forma volt a nyerő.

4 megjegyzés:

  1. Kedves Halászi Horgász!

    A napokban akadtam rá a blogodra egy másik horgász blogján keresztül.
    Nagyon megtetszett a csónakkenukajakod. Nagyon elgondolkodtam, hogy a jövőben én is építek egyet. Van már némi tapasztalatom építés terén, ugyanis tavaly nyáron raktunk össze egy 5m-es csónakot, ami szintén gyantás külsőt kapott. Hála istennek az eddig remekül működik, bár minimum 3 de inkább 4 ember kell a vízre bocsátáshoz, ezért is ragadta meg a fantáziám a CSKK. Első sorban a már úgy látom kb. egy éves tapasztalatodra lennék kíváncsi, hogyan viselkedik vízen? Mennyire stabil? Borultál-e már fel vele? Sérülékeny-e rajta a gyanta? Mennyire manőverezhető jól? Mennyire könnyű vele egy átlag vízsebességnél evezni? Amennyiben szánnál egy kis időt a leírásra, vagy ha már korábban valaki kérésére megírtad azt, akkor kérlek, egy linket adj meg amin az olvasható.

    Előre is köszönöm válaszodat.

    Üdv, Józsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Józsi!
      A tapasztalataim a következőek, elég stabil, mert fel lehet állni benne, sőt egészen a szélén állva ki is lehet belőle brunyálni bár ekkor már csak kb 5-10 centi kellene a megmerüléshez, szóval ezt azért gyakorlás nélkül nem ajánlom, de nyugodtan fel lehet ülni a hátsó dekk tetejére , de akár menet közben óvatosan az elejére is ki lehet mászni kiszabadítani a kötélzetben elakadt wobblert, mentünk már vele ketten is öcsém evezett én meg az első dekken ülve dobáltam. Még nem borultam vele, szerintem nem is lenne egyszerű megborítani, nem viselkedik kimondottan úgy mint egy kajak, inkább hasonlít egy keskenyebb billegősebb csónakra. A gyanta annyira sérülékeny mint akármi más, a sziklákat, meg a kiálló fatörzseket, faágakat ez sem szereti kimondottan, de könnyen javítható két komponensű üvegszálas gittel. Könnyen evezhető és manőverezhető, manőverezni sokkal könnyebb vele mint egy kétszemélyes kajakkal. Normál helyeken egész jól evezhető felfele is, nagy Dunán még nem próbáltam de szerintem ott felfele már necces lenne, Mosoni Dunán viszont elég jól megy felfelé is, egy beszűkült részen ahol nagyobb a sodrás utolértem és megelőztem egy faladikot amit 4-en hajtottak evezővel teljes erőbedobással (jó azért itt már én is nyomtam rendesen). Nagyából ennyit tudok mondani róla. Viszonyítási alapon az meg nincs mert még nem ültem más horgászkajakban csak ebben.

      Törlés
  2. Linkek ahol talán írtam róla valamit vagy a képekből látszik mennyire sodrós vízen eveztem.
    http://halaszihorgasz.blogspot.hu/2013/11/kajakos-tura-mosoni-dunan.html
    http://halaszihorgasz.blogspot.hu/2013/09/kajakos-peca-az-agrendszerben.html

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Köszönöm szépen az infókat. Meglátom, hogyan alakul a jövő évem horgászat terén és lehet, hogy összerakok majd egyet. Nagyon megtetszett az biztos!
    További sikeres horgászatokat kívánok neked!

    Üdv, Józsi

    VálaszTörlés