2014. november 13., csütörtök

Szerencsehozó 13-a

Szerencsehozó 13-a. Ez kicsit furcsán hangzik, mert ugye a 13 baljós szám és általában szerencsétlenséget jelent a babona szerint, de nekem ma úgy látszik a fordítottját  hozta.
Szabad volt a délutánom, ezért elhatároztam, hogy megnézek egy helyet amit még két nappal ezelőtt Sali említett nekem. Állítólag ott forr a víz az apró halaktól és a szebbnél szebb balinok rablásaitól.


És tényleg így is volt! Forrt a víz, csak azok a szebbnél szebb balinok nagyon finnyásak voltak, nem lehetett őket kapásra bírni semmivel sem. Wobblerekkel dobáltam vagy fél órát eredménytelenül, utána gumival és egyéb mélyen vezethető csalikkal próbálkoztam. Na ezekre már volt jelentkező rögtön!

Először kettő balin jött, de sajnos a kisebbek közül.


Aztán egy dévér keszeg( ez volt az első pergetett dévérem).


A dévér után rögtön egy jász következett, utána pedig megtaláltam a sügereket is.


Az egyik akasztásnál ahogy tekertem kifelé furcsán hosszúkásnak láttam a halat. Először azt gondoltam kis balin, de amikor közelebb ért  megláttam, hogy csíkos az oldala és tüskés a háta. Süllő! Nem volt nagy, de én annál jobban örültem neki, vagyis csak örültem volna neki, ha nem akad ki a horog belőle.Pedig már majdnem a kezemben volt! Fogtam még pár sügeret, aztán már a hazaindulás is megfordult a fejemben  (mert kezdett sötétedni), amikor megint furcsa formájú hal fickándozott a horgon.Ez is süllő volt, ő már nem úszta meg a fotózást. Tudom, nem egy kapitális példány (még a méretestől is messze volt), de itt a Szigetközben vagy nem lehet vagy én nem tudok süllőt fogni, mert ennél nagyobbat vagy kettőnél többet egy év alatt még soha nem sikerült fognom.


Na, ezért lett szerencsehozó a 13-a számomra! Meglett az első pergetett dévérem és ezen a napon még két süllőt is akasztottam. Ha tehetem, akkor a legközelebbi 13-án is megpróbálok horgászni, hátha megint szerencsém lesz.

1 megjegyzés: