2015. január 22., csütörtök

Gyakorlás

Az utolsó pár horgászatom elégé halmentesre sikeredett, három alkalom egy domolykót adott, de ne panaszkodjunk hiszen január van.


Egyik nap amikor a horgászfelszereléseimet rendezgettem megakadt a szemem a legyes botomon, jó ideje nem nyúltam már hozzá, el is döntöttem, hogy következő alkalommal nem a domolykókat fogom keresni pergetve hanem gyakorolni fogom a dobásokat a legyes bottal.
Másnap gyorsan kötöttem egy gyakorló legyet és lementem a Mosoni Dunára, ahol még mindig markológépek dolgoznak, remélem idén tavasszal már mindenhol befejezik munkákat és a vízállás is újra normális lesz.


Na de munkagépek ide vagy oda gyakorolni jöttem.
Első pár dobásnál újra szembesültem a szokásos problémámmal, 10 méterig nincs gond de az a feletti dobások már csak ritkán sikerülnek max. 12-14 méter. Sokáig a botra vagy a zsinórra gyanakodtam, hogy ne jó, de ezt tavaly az Ásványrárói legyes találkozón a profik megcáfolták amikor az én felszerelésemmel akkorát dobtak, hogy tátva maradt a szám. Így a botra zsinórra ne foghatom már, nem maradt más választásom el kell ismernem, nem tudok jól dobni, végül is ezért jöttem gyakorolni.


Jó ideje lóbáltam már a zsinórt, a légy is rég elcsattant már róla amikor az egyik dobásnál kicsúszott a kezemből a zsinór és láss csodát  elszállt vagy 18 méterre (azért egy pici hátszél is besegített). Ekkor jöttem rá, hogy el kell engedni a zsinórt dobáskor, és nem csúsztatni a kezem között. Ezután már többször is sikerült jóval túllépnem a tíz métert, most kb. olyan tizenhat méteres problémám van.
De nem adom fel, sok gyakorlással szerintem sikerülni fog ezen  is túllépnem.


3 megjegyzés:

  1. Szia,
    Több szempontól örülök, hogy ráakadtam a blogodra.
    1. Végre, valaki a Mosoni Duna környékén, aki kacsingat a legyezés felé (én csak a legyes műfajt űzöm).
    2. Nagyon közel lakhatok hozzád, mert a fotón látott markoló mellett az elmúlt 1 hétben számtalanszór mentem el a sífutólécemmel (markoló oldalán az erdőben).
    3. Akár még közösen is tudunk majd a jővőben legyezni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Pedig többen is vagyunk akik a Mosoni Dunán is próbálkozunk a legyezéssel, itt Halászin kapásból ketten is vagyunk.
      Gyanítom, hogy Mosonmagyaróváron lakhatsz, ha a markoló félöli oldalon szoktál kirándulni (akkor viszont tényleg közel laksz hozzám).
      Lehet, hogy már találkoztunk is csak nem emlékszünk rá, mi a Lajtára is sokat járunk, pergetni, de most már egyre többször legyezni is próbálunk, és nem is annyira régen az egyik helyen láttam is valakit aki tenkarázott, lehet,hogy te voltál?
      A közös legyezés nem rossz ötlet még ha csak dobálásról is van szó mert nekem meg Sali barátomnak is van még mit tanulni dobás téren.


      Törlés
  2. Sajnálom névtelen de azt a pár sort akartam moderálni amit említettél és az egész hozászolásod törlődött, de nem gond nekem megmaradt e-mail-ben.
    Elolvastam és a megadott címre küldtem levelet.

    VálaszTörlés