2015. április 10., péntek

Az ecetes csuka

Általában ezt a tradicionális kisalföldi halételt az ecetes halat nem éppen csukából szokták elkészíteni. Egyesek szerint a csuka húsa túl száraz hozzá de én nem szeretem pontyból vagy keszegből. És amúgy is a csukán kívül más hal nem is volt itthon amiből elkészíthettük volna.

Az elkészítése pofon egyszerű. A csukát szeleteld fel, panírozd be, rántsd ki aztán tedd egy mélyebb tálba vagy edénybe rétegesen sok hagymával, egy réteg csuka, egy réteg hagyma.


Majd egy másik edényben forraljunk fel vizet egész borssal babérlevéllel majd izésítjük még cukorral és ecettel ízlés szerint, az ecettel ne spóroljunk ez fogja szálkátlanítani a halat.


Ha elkészült öntsük rá a halrétegekre úgy, hogy jól ellepje majd fedjük le és tároljuk hűtőszekrényben vagy valami hűvös helyen.



Körülbelül 4 nap múlva lehet elkezdeni a fogyasztását, addigra az ecet hatására szinte teljesen szálkamentes lesz a hal, csak egy-két nagyobb csont marad. Jó étvágyat.




2 megjegyzés:

  1. tyűűűű... asszem legközelebb rilíz nélkül keccsölök, erre kíváncsi vagyok

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes kipróbálni, finom nagyon, csukából kicsit száraz de nekem ízlett.

      Törlés