2016. július 9., szombat

Csak egy

Ez a nyár eddig nem alakul valami fényesen, horgászat szempontjából.
Áradás áradást követ, a környékünkön az összes víz kevés kivétellel  kakaó.
Idő sem jut éppen valami sok pecára, ha meg végre kijutok a vízpartra akkor tuti orkán erejű szél fúj, vagy esik az eső.
Ma sem volt másképp, eső pipa, szél még nem volt orkános de alakult pipa.
Első hely foglalt volt, sátortábor, második kakaó, harmadik helyen  csak szúnyogok voltak, a víz tiszta volt és még halakat is láttunk, domolykókat, amik persze leszarták a legyeimet, csak megnézték, másra nem voltak hajlandóak, biztos fájt a nagy fejük az időjárási fronttól.
Az egyik bokor elé dobáltam polibogárral, amikor feljött egy szebb balin érte, de én hülye meg kirántottam a szájából, várnom kellet volna még pár pillanatot.
Már előre láttam, hogy ma sem fogok halat, de pár dobás után egy szép jász nézte meg közelebbről a pbogarat, most nem kapkodtam el a dolgot, szépen akadt.



Azt hittem nagyobb harc lesz, de elég hamar megadta magát, merítés, fénykép, aztán mehetett vissza.
Ezzel a hallal beállítottam az egyéni jászrekordomat is, mert ekkorát jászból még nem fogtam.

5 megjegyzés:

  1. Szép hal! Legalább megvolt a vígasz fárasztás is!
    A minap kiugrottam egy UL bottal, meg egy kis 20-as felújított orsóval, próba cseresznye alapon. Cél az domi, vagy jászkó volt. Dobtam egy kis 3 cm-s bogárral, majd felrobbant a víz. A hinarasból(!!) egy 3 kg körüli balin rágta fel magát a cuccra. Na még olyat nem, láttam, ami ribilliót az levágott. Szerencse, hogy a bogár nem akadt erősen, így már a lábamnál vett egy fordulatot az őn és lefarcolt, mielőtt az álla alól kiakadt a horog. Legalább nem nyálkázta össze a kezem, de próbára tette a cuccost az biztos...Aztán ennyi nekem is.....
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ilyent szeretem én is, amikor ugyanúgy megvan az élmény, de nem leszünk könyékig nyálkásak :-)
      Most az én kezem sem lett nagyon nyálkás, szinte mindig kézzel veszem ki a halat (vagy ki sem veszem még a vízben szabadítok) de itt muszáj volt használnom a merítőt, túl meredek és magas volt a part.

      Törlés
  2. Arra érdemes figyelni, hogy a Dunán a nagyobb balinok nagyon kedvelik a kisebb, sőt, egészen kicsi csalikat!:)) Néhányszor tapasztaltam már.:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na akkor kötök egy-két kisebb Aspius Orange-t :) Vagyis csak utánzatot, mert már egyszer próbáltam, és akkor sem sikerültek valami jól :) De ki tudja lehet, hogy ezek a félresikerült legyeim is hoznának halat, csak használni kellene őket :-)

      Törlés
  3. Nehogy azt hidd,hogy itt jobb a helyzet! Nyolc balinból hét sneci íváson, ami, valljuk be őszintén, nem nagy dicsőség. Most pedig újabb böjt kezdődik a Dunán...

    VálaszTörlés